Skip to content

Over Pont de la Planque,

Wij zijn Harrie en Dineke Oud en wij hebben sinds 2009 onze eigen plek in de Tarn in Zuid Frankrijk. Vanaf 2018 wonen we hier permanent. De rust en ruimte van het Franse platteland bevalt ons en geeft ons de mogelijkheid om eenvoudig te leven en zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. Respect voor natuur en milieu vinden we belangrijk. Dit heerlijke leven willen we graag delen met anderen en daarom zijn we gestart met een minicamping en chambre d’hôtes (B&B) “Pont de la Planque”.

Wat maakt het verblijf op Pont de la Planque anders dan de meeste campings in Frankrijk? Bij ons staat alles in het teken van de duurzame vakantie. Dit betekent niet dat je inlevert op comfort of plezier. Integendeel, de huurtenten zijn compleet ingericht en hebben lekkere bedden. De chambre d’hôtes is bepaald niet sober te noemen met eigen badkamer, tv, koffiemachine en comfortabel bed.

Op Pont de la Planque zijn de kampeerplaatsen minimaal 300 vierkante meter . Rust en ruimte is hier belangrijk. De omgeving biedt veel wandelpaden en mogelijkheden om te fietsen. Op loopafstand van de camping is een klein biologisch restaurantje waar onder andere heerlijke hartige pannenkoeken worden geserveerd.

Bij ons wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen, ook bij de tenten. Wij scheiden ons afval, we eten van de eigen biologische moestuin, we zwemmen in de rivier en de maaltijden worden zoveel mogelijk bereid met lokale en biologische ingrediënten. We schenken biologische wijn uit de Gaillac en genieten vooral van alles wat deze heerlijke streek te bieden heeft. Geniet met ons mee!